Besturing

In de machine-bouw zijn besturing en mechanica on-losmakend met elkaar verbonden. Het een werkt niet zonder het ander. Tezamen zijn de juiste oplossingen te bedenken om, in uw productie, een stap voorwaarts te maken.

In complete productielijnen moeten diverse machines met elkaar communiceren voor een betrouwbare en vlotte doorstroming van uw product, waarbij veiligheid van u en uw werknemers altijd voorop zal staan.

 

Om de gebruiksvriendelijkheid en veiligheid van de machine of productielijn te vergroten is de implementatie van een HMI (Human-Machine-Interface) of een simpelere GOP (Graphic-Operator-Panel) een uitkomst. Deze worden door ons veelvuldig ingezet, waarbij voor u veel ruimte is weggelegd in de opmaak van het scherm.

Besturingen worden door ons zelf ontworpen en getekend in CAD-software.  Deze kunnen stand alone of in reeds bestaande besturingen worden geïmplementeerd. Onze besturingen worden voorzien van de meest recente besturingscomponenten waarbij specifieke wensen van uw kant altijd meegenomen of bekeken worden.

Het ontwerpen van de besturing- of schakelkast word volgens huidige richtlijnen gedaan, waarbij altijd rekening gehouden wordt met EMC. Bij de panelenbouw wordt een indeling nagestreefd die logisch en overzichtelijk is.

Al onze besturingen worden voorzien van:

  • een ingebonden tekeningenpakket met materiaallijst of alleen een elektrisch schema, al na gelang de grote van de besturing.
  • Een grondplaat overzicht met verwijzing naar de componenten.